Legyen bár apró, pattogó, fekete rovar vagy zúgva röpködő csíkos ellenfél - nem kedveljük társaságát. Bolha, ágyi poloska, csótány, hangya, darázs - sokan irtóznak ezektől az élőlényektől. A rovarcsípésre az emberek egy része allergiás is. Enyhébb esetben csak nagy, viszkető vörös duzzanat képződik a csípés helyen, súlyos esetben akár halált is okozhat a csípésük. Hogyan védekezhetünk ellenük?

csipes.jpg

Bolha

bolha.jpgAkár emberbolha, akár kutya vagy macskabolha telepszik meg lakásunkban, mindegyik csíp minket is. Hamar elszaporodhat rejtettebb helyeken, padlórésekben, állatok fekhelyén. A rendszeres takarítás, porszívózás sokat segít az ellenük való védekezésben.
Szabad területen - udvaron, kertben - nehezebben fejlődnek ki a lárvák. A melléképületekben vagy a padláson viszont igen kellemetlen meglepetésben lehet részünk. Könnyen behurcoljuk magunkkal a lakásba is ezeket az apró élősködőket.
Ha bolhát vagy bolhacsípést észlelünk magunkon, azonnal akcióba kell lépnünk. Az üzletek polcain többféle rovarirtót találunk, amelyek rejtett életmódú rovarok ellen, így a bolha ellen is használhatók. Ha kisgyermek vagy háziállat is van a lakásban, akkor ezekkel óvatosan bánjunk! Olyat vegyünk, amely alkalmas kedvenceink kezelésére is! Ha nagyon zsúfolt a lakás vagy úgy tűnik, hogy hatástalan volt a rovarirtás, feltétlenül forduljunk szakemberhez! Hidegköd képzéssel a leghozzáférhetetlenebb helyeken is elpusztíthatók a bolhák.

Ágyi poloska

agyi_poloska.jpgA kifejlett ágyi poloska megközelítőleg fél cm hosszúságú, barnás színű rovar. Éjszaka táplálkozik. Nappal repedésekben, függönyök ráncai között és hasonló zugokban rejtőzködik. Csípésének helye hasonló a szúnyogcsípéshez, de általában annál jóval nagyobb, vörös, erősen viszkető duzzanat alakul ki. Egyszeri vérszívás után akár hónapokig is élhet vér nélkül, ezért régen használt fekhelyeken is találkozhatunk velük.
Ha felmerül a gyanú, hogy ágyi poloska van a lakásunkban, hívjunk szakembert kiirtásához! Egyedül nagy valószínűséggel nem fogunk boldogulni. Ő permetezéssel, hidegköd képzéssel, füstöléssel segít gondunkon. A jelenleg engedélyezett irtószerek nem alkalmasak a peték elpusztítására, ezért ismétlő rovarirtásra is szükség lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolgalatodra.blog.hu/api/trackback/id/tr425377957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása