Sir Arthur Conan Doyle - mivelhogy igencsak unatkozott betegeire várván - megalkotta a zseniális magánnyomozó, Sherlock Holmes figuráját. Regényéből filmek készültek és készülnek még ma is, sokat téve hozzá a képhez, mely a magánnyomozókról és munkájukról kialakult bennünk. Kérdés, milyen a valódi magánnyomozás és miért van rá még ma is szükség.

Magánnyomozó

Hogyan nyomoz a magánnyomozó?

MagánnyomozásA filmekben látott módszerek a valóságban igen ritkán válnak be. Szép lenne, ha egyetlen ember oldaná meg pár percnyi fejtörés után a bonyolult ügyeket, de erről szó sincs. A megbízások teljesítéséhez minden esetben egy jól összehangolt csapat munkája szükséges. A magánnyomozás ténylegesen nagyrészt íróasztal mögött zajlik - a terepmunkának kisebb a szerepe, mint azt a regények, filmek alapján várnánk. Az újságja mögül leskelődő detektív képét fel kell váltania bennünk a számítógépes adatbázisokban keresgélő magánnyomozó képének. Bizonyos típusú megbízások esetén - például megfigyelés, párkapcsolati hűtlenség bizonyítása - természetesen a terepmunka dominál, de ezt sem egy-két ember végzi. Fegyelmezett, összeszokott, jól felszerelt csapat szükséges e tevékenységhez.

Miért forduljon magánnyomozóhoz?

HűtlenségKényes családi ügyben információra, segítségre van szüksége? Aggódik, hogy félrelép a párja? Eltűnt egy hozzátartozója? A rendőrségtől bizonyos ügyekben nem várhat segítséget, más esetekben pedig kínosnak érezheti rendőrök közreműködését. A diszkréció általában elengedhetetlen - meghatározó szempont is lehet a rendőrség és a magánnyomozó közötti választásnál. Az igencsak túlterhelt rendőrségnél mindemellett gyorsabb, hatékonyabb a csak néhány ügyre koncentráló, tapasztalt szakemberekkel dolgozó magánnyomozó ügynökség. Éppen ezért akár ki is egészítheti, elősegítheti a magánnyomozás a rendőrség munkáját.
Leggyakrabban párkapcsolati hűtlenség felderítésére kérnek fel magánnyomozót. Segítséget nyújt az ügynökség gyermekelhelyezési, örökösödési és egyéb családi ügyekben is. Akár családfakutatásban is számíthat rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolgalatodra.blog.hu/api/trackback/id/tr535821379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása