Apró szarkalábak, alig látható bőrhibák... Már ennyi is elég lehet, hogy az amúgy is nyűgös reggeleken ne legyen túl sok kedved a tükörbe nézni. Ha pedig mégis megteszed - mert muszáj - a (számodra legalábbis) lehangoló látvány elronthatja az egész napodat. Ha még nincs túl nagy vész, sokat segíthetnek a jó arckrémek vagy a hagyományos kozmetikai kezelések. Ha a tükörben zavaróan mélyülő ráncokat, lógó szemhéjakat, netán táskás szemeket látsz - és ez zavar Téged - akkor viszont nincs mese... Irány a szemhéjplasztika!

Kozmetika

Szépségápolás a múltban

Ókori görög makeupBarlangfestmények tanúsága szerint már az ősember is ismerte a testfestés művészetét. A sumérok szemöldöküket, az ókori egyiptomi nők pedig már hajukat és körmüket is színezték. Az ókori görögök és a rómaiak bőrápoló tejeket, kenőcsöket használtak. Nagy gondot fordítottak bőrük egészségére és szépségére.
A középkorban az egyház elítélte, az ördög művének tartotta a kozmetikai készítmények használatát. A szépítőszereket mégsem felejtették el a nők - a reneszánsz idejétől kezdve újra folyamatosan fejlődik a szépségápolás.

Kozmetika

A kozmetikai kezelések ma már nem csak a nők számára elérhetők. Tartozz bármelyik nemhez, az ápoltság tudata jó közérzetet biztosít, növeli önbizalmadat. Nézzük meg most a kozmetikai kezelések néhány hagyományos összetevőjét!

Arctisztítás - A bőrt kíméletesen tisztítja a kozmetikus. A mitesszerek nem fertőződnek el - ellentétben az otthoni nyomkodással.

Pakolás - Bőrtípusodnak megfelelő pakolást kapsz. Nem kell kísérletezned, melyik válik be és melyik árt inkább.

Masszázs - Az arc- és dekoltázsmasszázs feszesebbé teszi a bőrt.

Szemöldökszedés, szempillafestés - Tartósan kiemeli szemed szépségét.

Smink - Az arc alkalomhoz igazodó átvarázslása az "egyszerű" nappali sminktől a menyasszonyi sminkig.

Gyantázás - Gyors, hosszútávú szőrtelenítés, legyenek bárhol is a fölösleges szőrszálak.

Az egyes kozmetikák, szépségszalonok árairól nem árt előzetesen tájékozódni, mivel azonos kezelések között is több ezer forintos különbségek lehetnek.

A kozmetika varázslata

A hagyományos kezelések mellett ma már nagyon sok speciális kezelés létezik. Csak felsorolásszerűen néhány ezek közül:

  • AHA kezelés (mély hámlasztás)
  • Vio kezelés (ózonkezelés)
  • iontoforézis, ultrahangos kezelés (hatóanyag bejuttatása a bőr mélyebb rétegeibe)
  • bioptron fény kezelés (sebgyógyulást segíti)
  • mikrodermabrázió arcon (csiszolás)
  • mezoterápia (bőrfiatalító kezelés)
  • thermo kezelés ("arcvasalás")
  • sminktetoválás (tartós smink)

 

Plasztikai sebészet


SzemhéjplasztikaMivel szemed környékén a bőr igen vékony, ez a terület az, ahol leghamarabb meglátszik az idő nyoma. Nem véletlenül állítják a szakértők, hogy az ember szeméből "első ránézésre" meg lehet állapítani az ember korát.
A múlt században még nem nagyon volt választása a megereszkedett bőrtől, a ráncoktól, zsírtáskáktól szabadulni vágyóknak. Az egyetlen hathatós megoldást a sebészeti beavatkozás jelentette.
Tény, a szemhéjplasztika e változata viszonylag gyorsan mutat eredményt (2-3 hónap), s akár 10-12 évig is látható a változás. Nem szabad ugyanakkor elfeledkeznünk a problémákról sem.
Bár általában helyi érzéstelenítésben végzik, s mindössze 1-3 órát vesz igénybe, ez a fajta szemhéjplasztika mégiscsak műtét. Seb keletkezik, amelynek be kell gyógyulnia. Az első napokban jegelni kell a műtéti területet, majd többnyire 5 nap múlva kiszedik a varratokat. Olykor enyhébb-súlyosabb szövődmények is fellépnek: bevérzések, fertőzések, de az is elég, ha "csak" rosszul, nehezen gyógyul a seb.

Lézeres szemhéjplasztika

Lézeres kezelésEnnek az előbbinél sokkal fiatalabb technikának két fő ágát különböztetjük meg.

  • lézeres ránctalanítás - Ez esetben a ráncosodó, öregedő szemkörnyéki bőr felszínéről egy vékony réteget égetnek le letapogató lézerrel. A technika biztonságos, mivel a réteg vastagsága pontosan beállítható, ugyanakkor mégsem tekinthető ideálisnak ez a módszer. A bőrben keletkező hő hatására a bőr zsugorodik, a ráncok kisimulnak, ugyanakkor az új hámréteg megszületéséhez időre van szükség.
  •  szemhéjplasztika lézerrel - Lényegében ez is műtét, csak nem szikével, hanem lézerrel végzik. A vágás igen pontos, a vérzés pedig csekély. Nem mindenki alkalmazza szívesen mindemellett, főleg alsó szemhéjon. A bőrben zsugorodást okozhat, s bár ez olykor előnye a módszernek, ez esetben az alsó szemhéj kifordulását okozhatja.

Szemhéjplasztika Ultherapy kezeléssel

Ultherapy a szép szemekértA szervezet regenerációs képességére épít ez az ultrahangos arcplasztikai eljárás. A néhány perces kezelés során a bőr tartásáért, rugalmasságáért felelős kollagén képződését indítják újra.
Az előző módszerekkel szemben az Ultherapy kezeléssel végzett szemhéjplasztika nem műtét. A bőr különböző mélységeibe mikrofókuszált ultrahangot juttatva érik el a kívánt hőmérsékletet. Nincs seb, nincs sem égett folt, sem véraláfutás.
Érthető módon az Ultherapynak nincs azonnali hatása. A végleges eredmény eléréséhez mintegy 6 hónapra van szükség.
Sajnos - a többi eljáráshoz hasonlóan - az Ultherapy-val sem zárhatod le véglegesen a fiatalos külsőért folytatott küzdelmet. 4-5 év múlva ajánlott megismételni a kezelést.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolgalatodra.blog.hu/api/trackback/id/tr985087682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása