nincs-ket-egyforma.jpgNincs két egyforma tojás, csak felületes szemlélő van. És ez a megállapítás nem csak a madárvilágra igaz! (És most nem, nem arra akarunk kilyukadni, hogy a hüllők is tojással szaporodnak.) A párhuzammal arra akarunk kilyukadni, hogy egyik cég sem ugyanolyan, mint egy másik. Földrajzi elhelyezkedése, munkatársai, kapcsolatrendszere eleve különbözik versenytáraitól, és még ha ugyanazt a szolgáltatást is nyújtja, azt biztosan nem teljesen ugyanúgy teszi. Ha nincs különbség, nincs versenyelőny, és nem lesznek ügyfelek sem.

A különböző igényeket viszont ki kell tudni szolgálni, és ezekhez a folyamatokhoz különböző célszoftverekre van szükség. Könyvelés, szállítás, raktározás, bérszámfejtés, jutalékolás, bevallások… Megannyi feladat, amely vállalatirányítási folyamatirányítási és egyéb szoftverért kiált.

Mire megoldás az egyedi szoftver?

A növekedő és gyarapodó vállalkozások rendszerint elérnek életciklusukban olyan pontokat, amikor lépni kell, és bizonyos folyamatokat át kell szervezni, amik a vállalati folyamatokban szűk keresztmetszetet képeznek. Fogalmazhatunk úgy is, hogy ilyenkor bizonyos költségeket beruházással kell kiváltani ahhoz, hogy hosszabb távon olcsóbbá váljon a termelés vagy a szolgáltatás, vagy hogy a cégen belüli adminisztrációs vízfej lelappadjon kissé. Általában jó megoldás az egyedi szoftver fejlesztése, amiben Magyarország még mindig nagyhatalomnak számít. Nem egy nemzetközi nagyvállalat fejlesztet hazánkban, ami megfelelő referencia kell legyen a hazai vállalkozói szférának is. Van „itthon” annyi szürkeállomány, hogy bátran dönthetnek olyan alkalmazások létrehozása mellett, amelyek bizonyosan a leghatékonyabban fogják szolgálni az adott cég folyamatait.

Természetesen egy ilyen döntés és az alkalmas fejlesztő kiválasztása komoly dolog. Megalapozott döntésre van szükség! Tekintsük át az egyedi szoftveres referenciákat, és ne legyünk restek a referencialistából 2-3 céget meg is keresni. Mind cégvezetői szinten, mind pedig az alkalmazást majdan kezelő szakemberek szintjén érdemes véleményeket szerezni. Alapvető az is, hogy a döntéshozatalban saját munkatársaink is tevőlegesen részt vegyenek. Hiszen közvetlenül az ő munkájuk lesz ezzel könnyebb és hatékonyabb. Hogy ez ténylegesen így legyen, fontos hogy ők is elköteleződjenek a változás mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolgalatodra.blog.hu/api/trackback/id/tr2813703630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása