Ahogyan mi magunk, úgy kedvenceink is megbetegedhetnek időnként. Ilyenkor vagy van a tarsolyunkban - mobilunkban - egy ismerős állatorvos telefonszáma vagy nincs. Az utóbbi eset gyakoribb sajnos. Szükség esetén előkereshetjük a telefonkönyvet vagy böngészhetünk az interneten, de az idő gyakran drága. Előfordulhat, hogy anyagilag is megterhelőbb egy ismeretlen állatorvos meglátogatása vagy házhoz hívása.

kutyaoltas.jpg

Mikrochip beültetés

pet_microchip_3.jpgHa hű társunk - ebünk - tökéletesen egészséges, az állatorvost akkor sem kerülhetjük el. Évente kötelező a veszettség elleni oltás. 2013. január 1-től ugyancsak kötelező mikrochippel (transzponderrel) megjelölni a négy hónaposnál idősebb kutyákat. Veszettség elleni oltás az idei évtől már csak mikrochippel megjelölt kutyáknak adható be. A chipet csak állatorvos vásárolhatja meg és ültetheti be. E rizsszem méretű kis szerkezet beültetésének ára - megközelítőleg 6500 forint - magában foglalja a szerkezet árát, a munkadíjat és az országos eb-adatbázisba történő regisztráció díját. A chiphez tartozó számot ebünk oltási könyvébe is be kell vezetni. Ha ezt a könyvecskét most kell beszereznünk, az további 500 forint kiadást jelent. Ha bármilyen ok miatt nem tudjuk elvinni kedvencünket az állatorvoshoz, a kiszállás díját is meg kell fizetnünk. Ez a díj igen változó: megúszhatjuk 500 forintból is, de van ahol ezért 8000 forintot kérnek.

Állatorvosi szolgáltatások

allatorvosirendelo.jpgAz állatorvos azon kívül, hogy megvizsgálja az állatot és gyógyszert rendel számára, még sok mindenben nyújthat segítséget - természetesen díjazás ellenében. Nem minden állatorvosi rendelő technikai feltételei azonosak, így nem is várható el, hogy mindegyikük minden szolgáltatás elvégzését felvállalja. Az alapfeladatokat ugyanakkor minden állatorvosi rendelőben ellátják. A védőoltások beadásától és a féregtelenítéstől kezdve a kisebb-nagyobb műtétek elvégzéséig, sőt a kutyakozmetikáig széles skálán mozog az egyes rendelők tevékenysége. Mielőtt háziállatunkkal felkeresnénk, érdemes információt kérni az adott rendelő szolgáltatásairól.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolgalatodra.blog.hu/api/trackback/id/tr635196018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása