A 90-es évek közepéig személy-és vagyonvédelmi tevékenységet nem végezhetett civil szervezet. A jelenlegi törvényi szabályozás lehetővé teszi, hogy ez a szolgáltatás jobban megfeleljen a társadalmi igényeknek. Egyes szolgáltatók magánnyomozást és egyéb információs tevékenységet is vállalnak.

vagyonvedelem.jpg

Alapelvek

biztonsag.jpgA személyvédelem testőri feladatok ellátását, míg a vagyonvédelem eredetileg objektumőrzést, pénzszállítást és hasonló feladatok ellátását jelenti. A két tevékenység ugyanakkor nem különül el teljesen a gyakorlatban. Gondoljunk csak egy rendezvény biztosítására - az azt vállaló cégnek teljes körű védelmet kell nyújtania.
A szolgáltatókra, azok felelősségére elsősorban a polgári jog szabályai vonatkoznak, bár működésük rendőrhatósági engedélyhez kötött. A védelmet felvállaló cégek alkalmazottainak a birtokvédelem, a jogos védelem és a végszükség szabályait figyelembe kell venniük. Mivel az elvégzendő feladatok kifejezetten bizalmi jellegűek, nagy figyelmet fordítanak a cégek a munkaerő megbízhatóságára és a diszkrécióra. A személy- és vagyonőri álláshirdetések kizárólag erkölcsileg feddhetetlen szakemberekhez szólnak.

Személy- és vagyonvédelmi tevékenységek

eloerosorzes.jpgObjektumőrzés - Létesítmények, telephelyek, járművek és egyéb objektumok őrzése. Távfelügyeletet, élőerős őrzést, portaszolgálatot is magába foglalhat.
Rendezvények biztosítása - A rendezvény méretétől független. Parkoló biztosítás, teremfelügyelet és egyéb tevékenységek tartozhatnak bele.
Szállítmányok kísérése - Pénz, érték vagy bármi más őrzése, biztosítása.
Rendészeti és portaszolgálat - Vendégek fogadása és útbaigazítása, a dolgozók be- és kiléptetése. Kulcsnyilvántartás vezetése. A riasztóberendezések felügyelete.
Élet és testi épség védelme - A testőri feladatokat gyakran harcművészetekben jártas szakemberek látják el, igény szerint fegyveresen is.
Biztonságtechnika - Biztonsági rendszerek tervezése, telepítése, felügyelete.
Végáruellenőri tevékenység - Egy ellenőrzési ponton a biztonsági cég alkalmazottai végzik a munkát a cég saját emberi helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolgalatodra.blog.hu/api/trackback/id/tr75282108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

canya71 2015.10.01. 09:04:18

Én nagyon bírtam a Riasztók, kamerák Kft-t. IP kamerát telepítettek és nagyon ment nekik a riasztó szerelés, beüzemelés is. A honlapjuk riasztok-kamerak.hu/
süti beállítások módosítása