Segítség, kizártam magam... elvesztettem... ellopták... elromlott...! Hacsak nem vagyunk filmbeillő profik a zárnyitásban, valószínűleg valami ilyesmi lesz az első gondolatunk, amikor kiderül: ajtónk számunkra nyithatatlan. Pánikra semmi ok, hiszen van egy mobilunk, szomszédunk, utcabelink vagy ismeretlenünk, aki képes számunkra segítséget nyújtani. No nem az ajtót nyitja ki, csupán előkeres vagy fölhív egy telefonszámot - egy profi ajtónyitó szakember számát.

Ajtónyitás

201109180809_zarnyitas01.jpgMost legyen szó néhány tévhitről:

Sokan feltételezik, hogy az ajtózárak örök életűek, de legalábbis évtizedekig működnek kifogástalanul. Kiváló műszaki színvonalú lakások esetében természetesen van is némi alapja e megelőlegezett bizalomnak. A helyzet azonban az, hogy valójában ez az igen fontos szerkezet bármikor és bárkinél elromolhat.
Egy másik gyakori tévhit, hogy várva-várt megmentőnknek - a szakembernek - köszönés után az első dolga lesz ajtónkat kinyitni. Nos... nem. Amennyiben valóban szakember az illető, először is megkér, igazoljuk, hogy a miénk a lakás vagy egyéb helyiség, ahová szeretnénk bejutni. Amennyiben ez nem sikerül, jogosan utasítja vissza a munka elvégzését.
Harmadik tévhitünk, hogy önmagunk és tulajdonjogunk igazolása után végre előkapja a csavarhúzót, vésőt, kalapácsot és... Nos, ez sem áll. Az ajtónyitás igen speciális szaktudást igényel. A szakembernek az is feladata a zár kinyitása mellett, hogy a lehető legkisebb kárt okozza eközben értékeinkben. Felszerelése speciális szerszámokból áll, munkavégzése precíz.
A zár cseréjére általában csak igen magas biztonsági fokozatú, kulcs nélkül nyithatatlan zárak esetén kerül sor.

Zárszerelés

A negyedik tévhit, hogy csak akkor kell szerelőt hívnunk, amikor már nyithatatlan vagy éppen zárhatatlan az ajtónk.
Ha szeretnénk megelőzni az "elromlott", "ki(be)zártam magam" típusú problémákat, célszerű zárainkat az első apró baljós jelnél megnézetni. Ha szorul, ha akad, ha lötyög vagy bármi egyéb nem olyan, mint szokott lenni...
A zárszerelő szakember ebben az esetben számunkra megfelelő időpontban fogja elvégezni a javítást, szükség esetén a zárcserét. Anyagi kárunk is kisebb lesz, a bosszúság is elkerülhető ezáltal.

Egyéb szolgáltatások

Természetesen nem csak a bejárati ajtó zárja romolhat el. A zárszerelés fogalma nem csak ennek a javítását foglalja magában. Az ezzel foglalkozó cégek általában elvégzik az alábbi tevékenységeket is:

  • elektronikus ajtónyitás
  • kulcsmásolás
  • zár átkódolás
  • páncélszekrény nyitás, javítás
  • betörésvédelmi rendszerek telepítése

A bejegyzés trackback címe:

https://szolgalatodra.blog.hu/api/trackback/id/tr835064229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása