Amikor hirtelen sötétbe borul a szoba, vagy villogni kezd a villanykörte, előkeresed a tartalék izzót - amit jó esetben meg is találsz - kicseréled és az élet megy tovább. Ha a sötétbe borult szobában más sem világít, akkor már átvillan rajtad, hogy talán a biztosíték... Kiballagsz, visszakapcsolod, mire az újra lecsapódik. Már kihúztál mindent, amit lehetett. Ekkor jut eszedbe a villanyszerelő...

villanyszereles2.jpg

Mikor hívjunk villanyszerelőt?

kotodoboz.jpgSok olyan probléma merülhet fel a mindennapok során, amelynek megoldásához szakember szükséges. A vállalkozó kedvű lakástulajdonosok sok szolgáltatást képesek kiváltani saját kezük munkájával. A villanyszerelő munkája ugyanakkor nélkülözhetetlen. A lakás építésétől kezdve szükségünk lesz rá. Elektromos hálózathoz senki ne nyúljon, aki nem ért hozzá, mert abból csak baj származhat! Bármilyen aprónak is tűnjön a probléma, szakember szükséges a megoldásához és lehetőleg ne akkor hívjuk, amikor már nagy a baj. Milyen figyelmeztető jelek esetén forduljunk hozzá?

  • Ha a lámpák villognak - Az elektromos hálózatban valahol érintkezési hiba van. Ha csak egy égő villog, próbálkozhatunk a kicserélésével, de ha az új égő is vibrál, akkor máshol van a gond.
  • Feketedő "doboz" - A falban lévő kis kötő dobozka tetejének kormozódása, sötétedése az elektromos hálózat túlterheltségét mutatja. A vezetékek túlmelegszenek, tönkre megy rajtuk a szigetelés. A régebbi épületek többségének elektromos hálózata alacsonyabb áramfelvételre lett tervezve.
  • Jellegzetes égett műanyag szag - A túlterheltség miatt megolvadt a szigetelés.
  • Recsegő hang és/vagy fény a dobozból - A vezetékek kötése nem megfelelő - a rossz érintkezés miatt szikra húz át végük között.
  • Tűz fellobbanása - Elektromos hálózatban keletkező tűz esetén az első teendő minden esetben az áramtalanítás. Ezután a tűzoltás következik lehetőleg poroltóval. Ha ezeken túl vagyunk mindenképpen szakembernek kell átvizsgálnia a hálózatot, hogy megállapítsa a tűz okát és a szükséges tennivalókat!

Mit szerel a villanyszerelő?

villanyszereles1.jpgAz állásközvetítő irodák, weboldalak nagy része folyamatosan ajánl villanyszerelő állásokat.
Milyen munka ez valójában? A kisebb-nagyobb javításokon kívül milyen feladatok megoldásához kérhetünk még tőlük segítséget?
Néhány lehetséges szolgáltatás csak felsorolásszerűen:

  • Tervezés, szaktanácsadás, műszaki vezetés
  • Új épületek elektromos hálózatának kiépítése
  • Intelligens épületek hálózatának kiépítése
  • Régi hálózatok felújítása
  • Elektromos berendezések telepítése, időszakos ellenőrzése, javítása
  • Biztonsági rendszerek telepítése, karbantartása
  • Villanybojlerek javítása
  • Villamos mérőhely kialakítása
  • Biztonságtechnikai felülvizsgálatok elvégzése

A bejegyzés trackback címe:

https://szolgalatodra.blog.hu/api/trackback/id/tr445331096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarbazis 2015.11.13. 12:23:48

Sziasztok!

A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket.

Gyors ingyenes ajánlatkérés egyszerre több szakembertől, a szakembereknek egyszerű, ingyenes regisztráció.

www.szakembered.hu - a Te szakembered

Ajtó/ablak cseréje, Betonozás, Bútor készítése, összerakása, Csempézés/járólap lerakása, Faszerkezet építése, Festés, Fűtés szerelés, Garázsajtó, Gázszerelés, Hőszigetelés, Kandalló/kémény építése, Kád/zuhanyzó építése, Kerítés építése, Kertépítés/gondozás, Klíma szerelés/karbantartás, Kútfúrás, Laminált padló lerakása, Medence építése/karbantartása, Mennyezet átalakítása, spot/LED lámpák, Mosógép/mosogatógép szerelés, Padlószőnyeg lerakása, Parkettázás, Redőny/reluxa szerelése, Riasztó/kamera szerelése, Számítógép szerelése, Szúnyogháló szerelése, Tapétázás, Tető építés/fedés, Térkő/viacolor lerakása, TV szerelés, Üvegezés/tükör készítése Válaszfal építése, Villanyszerelés, Vízszerelés
süti beállítások módosítása