Az ember már csak olyan, hogy szereti látni hozzátartozói örömét. Vannak azonban esetek, amikor kénytelen vagy arról az élményről lemondani, amit egy virágcsokor átadása nyújt. Amikor nem keresheted fel azt, akinek a virágot szánod, nincs más lehetőséged, mint mással elküldeni a csokrot.
Virágküldő szolgálatot kell igénybe venned akkor is, ha vendégségbe indulsz, s - az illemszabályokhoz ragaszkodván - a virágokat még megérkezésed előtt szeretnéd eljuttatni a háziasszonyhoz.

Virágküldés

Virágcsokor mondja el helyettünk

RózsacsokorÚgy 50-70 ezer évvel ezelőtt történhetett, hogy valamelyik ősünk hajítódárdát ragadván megölt egy feltehetőleg nagy tiszteletnek örvendő neandervölgyi embert. Talán többet is, de ezt az esetet az teszi számunkra érdekessé, hogy az iraki barlangot, melybe az áldozatot eltemették, a gyászoló hátramaradottak virággal borították.
A virágcsokrok szerepe az azóta eltelt hosszú évezredek alatt sem változott. A liliomok, rózsák, szegfűk és megannyi társuk megkönnyítik számunkra érzelmeink kifejezését. A virágok - mára sajnos már elhalványult - jelentést hordoznak magukban. Gyakran liliom, őszirózsa vagy krizantém csokrot ajándékozunk, ha részvéttel osztozunk ismerőseink gyászában, de a fehér liliom köszöntheti a gyermek születését is. Vérvörös rózsa-, szegfű-  vagy tulipáncsokorral fejezzük ki szerelmünket, sárga vagy fehér rózsával szeretetünket, esetleg pusztán csak köszönetünket valamiért.

Virágküldés Magyarországon

Valentin napi csokorA világ számos országához hasonlóan ma már Magyarországon is több száz virágüzlet működik együtt valamely virágküldő szolgálattal. A csokrokat virágkötők állítják össze. Megrendelésükhöz ügyfélszolgálatok munkatársai nyújtanak segítséget, a kiszállítást pedig szakmailag jól képzett virágfutárok végzik.
Nem a szakemberek figyelmességén múlik, ha a címzett olykor nem pontosan a megrendelt csokrot kapja meg. Mindig a hozzá legközelebbi virágüzletben állítják össze ajándékát, az ott aktuálisan rendelkezésre álló - évszakonként és területenként is változó - friss virágokból. Ha például valaki Budapestről rendel Valentin napi vagy születésnapi csokrot egy dél-dunántúli településre, feltehetően lesz némi eltérés a kért és a kiszállított növények között.
Az egyes virágküldő szolgálatok között ugyanakkor természetesen lehetnek különbségek mind a csokrok összetételét, mind az árakat, mind a szolgáltatás színvonalát illetően. Hétköznap, munkaidőben és egyszerű feladatra könnyű szolgáltatót találni, de kevesen vállalják speciális igények teljesítését.

A bejegyzés trackback címe:

https://szolgalatodra.blog.hu/api/trackback/id/tr427089731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása